BOLNICA BUDUĆNOSTI

IDEALNA BOLNICA-PREPORODILIŠTE je stambeni i ambijentalni prostor ne bitnog fizičkog uredjenja, pre svega ispunjen ljubavlju i prirodnim poretkom, kutak topline, gnezdo satkano od mudrosti, svetilište posvećeno rodjenima da postanu stvoritelji.

Svakako da ovde nije reč o hirurgiji, urgentnoj medicini i stomatologiji. Mada i u toj oblasti važi pravilo koje je iznedrio moj prijatelj dr Jovan Bubalo: „ne može biti veliki stručnjak (razgovarali smo o jednom kardiologu) ako je loš čovek“.
Bolesnom čoveku treba da bude obezbeđena pažnja i brižnost u kojoj će se osećati dobro. Današnje a i kroz istoriju bolnice su mučilista i mesta za umiranje te nema govora da se čak i zdrav čovek tu može dobro osećati. Po ovoj kategorizaciji hoteli i odmarališta su bliža lečilištima, naročito konobari i sobarice vazda nasmejani i uvek spremni da vam nešto pomognu, iako nemaju nikavu profesionalnu zakletvu za razliku od mrzovoljnih lekara i nakostrešenih sestara – čast izuzecima.
KUĆA CARICE JELENE
Po legendi, sa južne strane Suve planine, na pola dana kočijama od Naisa, stizalo se u jedinstvenu bolnicu na otvorenom, lokalitet “colline di paradiso”- Rajska brda u kojoj se lečilo metodom ČOVEK-PRIRODA-BOG. Ne zna se tačno kako je Jelena tj kojim povodom se našla u Rajska brda i da li je ona osnovala bolnicu budućnosti uz pomoć mudraca-proroka koji su tu živeli ili je bolnica već postojala. Zasigurno je, da je Carica Jelena u Rajska brda začela svog jedinca Konstantina Velikog uz pomoć mirisnog bilja, lekovite vode i bentonitnog blata. Sve tri panacee su specififičnih karakteristika. Bilje je istraživao dr Momčilo Gorunović, bentonitima, zeolitom i radioaktivnim materijama na tom prostoru bavio se dr Ljubiša Andrić a vodu iz Andjeoskog kladenca, koja izvire na oko 900m n/v,  treba samo popiti i osetiti kako se milosrdje Božije širi i dušom i telom. U Rajskim brdima se nisu vidale ratničke rane niti zarazne bolesti. Ovaj prostor-bolnica-preporodilište bio je pre svega namenjen ljudima obolelim od “neizlečivih” bolesti  i  pomračenog uma. Nema pisanih tragova niti ostaci gradjevina velike Imperije koja je posebno ugadjala ratnicima i veteranima. Carica Jelena je bila poklonik ovog svetilišta i izgledno je da se ovim putem približila Bogu Hristu. Tu je stolovao i isceljivao zagonetni red mudraca, (verovatno Vinčanci) možda hrišćanske provianse čiji se tragovi prostiru od Medijane do Justinijane  a u vremenu oko dva veka a kasnije potpuno nestaju. Može se komotno reći od carice Jelene do carice Teodore.

Od legende je ostala Istina da je lečenje-samoisceljenje  metodom ČOVEK-PRIRODA-BOG iskonsko i najvažnije prirodno pravo a koje je otrgnuto od ČOVEKA.  Nakaradnost te odvojenosti se manifestuje u najgorem mogućem obliku: raspamećeni ljudi, uništena priroda, potpuno ograničenje slobode, vladavina manjine nad većinom, robovski sistem vladavine države a pre svega nadnacionalnih aberisanih grupacija,  izgradnja političkih, verskih i ekonomskih institucija i odnosa na nemoralu, razvratu i dominaciji. Na delu je uništenje POJEDINCA a kao posledicu imamo sunovrat PORODICE I NACIONALNE ZAJEDNICE koji su habitat-gnezdo formiranja zdrave ličnosti.
Šta je zdrav čovek: samostalan, svestan,  slobodan i odgovoran za optimalni-održivi razvoj sebe, svoje porodice i zajednice kojoj pripada.
Kome treba zdrav čovek?

 • Sebi;
 • Prirodi;
 • i Bogu kao univerzalnom-stvaralačkom poretku u živom svetu i ljudskoj civilizaciji.

Kome smeta zdrav čovek?
Izopačenim gospodarima života.
Onima koji u ime svog Boga ubijaju.

Onima što vladaju nasiljem, prevarama i lažima.
Onima koji znaju bolje od mene i Prirode šta da jedem i kako da umrem.
Onima što ne vide da je “opstanak” samo unutrašnji zakon pojedinca a u svakoj zajednici  u prirodi vlada zakon “održivog razvoja” i harmonije baš kao što se ćelije udružuju i stvaraju savršene prirodne kreature – čoveka, biljni i životinjski svet .
Onima što ne vide da svaka protivprirodna radnja donosi teške posledice:

 • cepanje atoma<atomska energija<vekovno zagadjenje prostora; nasuprot tome imamo električnu energiju koja je kopija zakona gravitacije i u potpunom skladu sa prirodom. “Rešenje krupnih problema leži u jednostavnosti” – Tesla. Medjutim gospodari  života slede (ako se ne varam Heraklit): “Zašto jednostavno kada može komplikovano”.
 • narkomanija<svesno ubijanje tela i duše
 • homo-seksualni odnosi<fizičko i duhovno silovanje Prirode<

Homoseksualizam je vrlo kompleksna tema i nakaradno tumačena u skoro svim zajednicama dosadašnje civilizacije. Termin je nesrećno odabran odnosno svojim višeznačjem unosi konfuziju u razumevanje suštine. Moramo jasno razgraničiti 1.seksualni čin izmedju dve ili više istopolne osobe koji je apsolutno protiv-prirodna kategorija i 2.hormonalni debalans izazvan “sindromom drugog vuka” koji je normalna pojava u prirodi ali je kao i mnoge druge stvari, ljudska vrsta to “oplemenila” perverzijom. To je stanje moguće eskalacije homoseksualizma naročito u zajednicama poremećenih vrednosti i jedina  “bolest” kojom društvo inficira pojedinca. Veliki doprinos imaju tabu teme u porodici zbog kojih adoloscentni nemiri i traganje za identitetom u sudaru sa porodičnim nerazumevanjem, upada direktno u vrtlog seksualne izopačenosti i narkomansko-religozno-sektaško-političkih zavisnosti.
Sve u prirodi ima biološki smisao i zakone:

 • Nastajanje i tok bolesti;
 • Tačan odnos izmedju muške i ženske populacije;
 • Lateralitet u životinjskom i ljudskom rodu nije slučajnost. Priroda ga je kreirala za spas vrste (u trenutku smrti lidera ili opasnosti – levoaktivni nemaju fazu “mirovanja-prilagodjavanja” već odmah reaguju) je 91:9 % DX:LX. Princip lateraliteta odredjuje i različitost oboljenja kod indentičnih uzroka-traume;
 • U ljudskoj populaciji levoaktivni su u zadnjih 50 godina u porastu 2 -4% zbog opšte feminizacije muškaraca i povećanja testosteronizovanih žena;
 • Mozak kao organ funkcioniše na osnovu dva zakona: 1. zakon sličnosti i 2. zakon ponovljivosti;  
 • Svest rezonuje, uporedjuje, zaključuje, donosi odluke i reaguje brzinom od 40 bitta u sekundi
 • Podsvest-reaktivna svest, NE poseduje logiku, ima ključni zadatak u  NE voljnim radnjama bitnim za održavanje života. U podsvesti su uskladištene sve traume doživljene u trenutku velikog fizičkog ili psihičkog bola. Svaki segment doživljene traume se izjednačuje A=B=C=D=E=F… što za posledicu ima da u ponovnom susretu sa jednim traumatičnim segmentom, svest nesvesno aktivira celokupnu traumu koja se manifestuje kao hronična, neprolazna bolest. Podsvest funkcioniše na 400.000. bita, zato svest i podsvest nisu kompatibilni delovi uma u smislu da imaju različite “čitače” kodova.

Um je jedistvo svesti i podsvesti ali nije prost zbir već ineraktivni proces koji se odvija u mozgu i koji na osnovu više parametara kreira naš život.

​text nije završen niti redigovan